A FEKETE ÁFONYALÉBEN TALÁLHATÓ MANGÁN HATÁSAI

A fekete áfonya gyümölcslében lévő mangán kedvező hatásai szervezetünkre

A mangán elengedhetetlen számtalan enzim működésének beindításához, de nélkülözhetetlen bizonyos enzimek létrehozásához is. Ez utóbbiak közé tartozik a szuperoxid-diszmutáz is, ami az egyik legfontosabb antioxidáns hatású, szabadgyököket semlegesítő vegyület testünkben.
Bizonyos kutatások azt mutatták, hogy a daganatos sejtekben alacsony a mangánnal kapcsolódott SOD-enzim szintje, ami arra utal, hogy a mangán fontos szerepet tölthet be a daganatos betegségek kialakulásának megelőzésében.

A mangán szükséges a nemi hormonok termeléséhez, ahogy a fehérjében dús táplálékok hasznosításához is.  Emellett részt vesz az ízületek síkosításában, a csontok fejlődésében, az idegek megfelelő működésében, illetve a pajzsmirigyhormonok termelésében is, melyek az anyagcsere sebességét is szabályozzák.
Azt is feltételezik, hogy a mangán szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában is. Továbbá a mangán szükséges a nukleinsavak, a DNS és az RNS képződéséhez és a szénhidrátok anyagcseréjéhez is.
A mangán jelenléte elengedhetetlen a mikrotápanyagok felszívódásához, illetve együtt is működik azokkal, például a B-vitaminokkal.
A mangán a kollagén termelésének fokozásával hozzájárul a bőr rugalmasságának javításához, de a sebgyógyulást is gyorsítja.

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több ezer ember állítja, hogy ez az egyik legjobb Áfonyalé!