A MANNAVITA FEKETE ÁFONYA LÉBEN TALÁLHATÓ ROSTOK EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ HATÁSAI

Hogyan támogatják egészségünket a fekete áfonya lében található rostok?

Az élelmi rostok a táplálékokban található emészthetetlen, összetett szénhidrátok, melyek elengedhetetlenek a megfelelő emésztéshez
A rostokat az emésztőenzimek részben vagy teljesen érintetlenül hagyják a tápcsatornában. A vízben oldható rostok felszívják a vizet, megduzzadnak, majd sűrű zselés anyagként segítik az emésztést, megkötnek egyes tápanyagokat, melyek így lassabban, egyenletesebben szívódnak fel. 
A rostok képesek megkötni a koleszterint és az epesavakat is, így például kevesebb káros koleszterin tud visszaszívódni, ami csökkenti a rossz koleszterin szintjét.

Az oldhatatlan, növényi sejtfalakat alkotó rostok nem erjednek meg, hanem szerkezetük megváltozása nélkül áthaladnak az emésztőrendszeren. Az oldhatatlan rostok helyet foglalnak el az gyomorban és a belekben, így teltségérzetet keltenek, ezzel csökkentik az étvágyat, illetve megnövelik a bélsár tömegét is. Mindezt úgy, hogy egyáltalán nem tartalmaznak kalóriát, így támogatják a fogyókúrát is.
A rostok a széklet víztartalmának és tömegének növelésével képesek csökkenteni a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatát is. Ugyanis elegendő rost nélkül megnő a székletben a szárazanyag, a méreganyagok és a rákkeltő anyagok mennyisége, amik több időt töltenek a végbélben, így növelik a daganatos sejtek és a vastagbélgyulladás kialakulásának esélyét.

Az élelmi rostok lassítják a cukor felszívódását a vérbe, miközben növelik az inzulinérzékenységet, így az étkezések után a vércukorszint nem emelkedik meg olyan mértékben, illetve javul a glükóztolerancia.
Számtalan kutatás támasztja alá, hogy a rostok megfelelő mennyiségű bevitele csökkenti a cukorbetegség, a túlsúly, a szív- és érrendszeri betegségek, a székrekedés és a vastagbélgyulladás kialakulásának kockázatát. 
Azt is érdemes tudni, hogy a belekben élő hasznos baktériumok, a probiotikumok az oldható rostokat lebontják és hasznosítják. A probiotikumok jelenléte elengedhetetlen nem csak a megfelelő emésztéshez, hanem a telje szervezet egészségének megőrzéséhez is.

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több ezer ember állítja, hogy ez az egyik legjobb Áfonyalé!