AGYMŰKÖDÉS FOKOZÁSA MANNAVITA FEKETE ÁFONYA ITALLAL

Hogyan javítja az Agyműködést a fekete áfonya gyümölcslé?

A fekete áfonya fogyasztásával elvégzett laboratóriumi és állatokon végzett kísérletek alapján azt feltételezik, hogy a fekete áfonya a benne található jelentős mennyiségű és erősségű antioxidánsokkal képes nagymértékű kognitív védelmet kifejteni, mivel ezek az antioxidánsok kivételes módon védik az idegsejteket az oxidatív károsodástól.

Az idegsejteket különösen veszélyezteti az oxidatív károsodások, mivel információkat továbbító képességük jelentős mértékben függ az oxigén anyagcsere egyensúlyától, így kiemelten fontos a folyamatos antioxidáns védelem biztosítása számukra.

A fekete áfonya jelentősen képes csökkenteni az oxidatív károsodásokat az idegsejtekben, ezáltal hozzájárul az idegsejtek és a kognitív funkciók megfelelő működéséhez.

A fekete áfonyában található antocianin nevű erős antioxidáns különlegessége, hogy képes átjutni a vér-agy gáton, így az agyban is ki tudja fejteni egyedülálló vérkeringést fokozó, hajszálereket tágító és erősítő, rugalmasságukat növelő hatásait. Ráadásul nem csak az ereket képes tágítani, hanem az oxigént szállító vörösvérsejtek membránját is rugalmasabbá teszi, így azok jóval könnyebben és gyorsabban tudnak eljutni az agy legelrejtettebb zugaiba is. 

Az antocianinok védelmet biztosítanak az idegsejtek mielin védőburkának is a káros szabadgyökök támadásaitól, ezzel támogatva a memóriát tanuláshoz vagy az idősebb korban.

Emellett laboratóriumi kísérletek szerint gyorsítani tudják az idegsejtek közötti kommunikációt. Kísérletekben megállapították, hogy a fekete áfonyalé rendszeres fogyasztása képes javítani az idősebb korban megromló mozgás-koordinációt és az egyensúlyt, vagyis a motorikus funkciókat. 

Egy vizsgálat során, melyben idősebb (76 éves átlagéletkor) felnőttek vettek részt a fekete áfonya 12 hétig tartó fogyasztásával javulást értek el a kognitív funkciókkal kapcsolatban két különböző teszten elért eredményekben, melyek a memória vizsgálatát is magukba foglalták. Emellett azt is megállapították, hogy a fekete áfonya képes lassítani vagy megállítani más kognitív problémákat is, amik a korral hozhatóak összefüggésbe.

Egy 2016-os tanulmányban, amit a European Journal of Nutrition- ban publikáltak, az áfonya ital fogyasztása javította a kognitív teljesítményt 21 gyereknél, szemben  a placebóval. 

Nutrition and Neuroscience című szakmai lapban jelent meg egy tanulmány, ami szerint a fekete áfonyában található ferulsav és kávésav sikeresen alkalmazható az olyan öregedéssel kapcsolatba hozható idegrendszeri betegségek esetén is, mint például az Alzheimer-kór.

Agyműködéssel kapcsolatos kutatási hivatkozások:

 

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több ezer ember állítja, hogy ez az egyik legjobb Áfonyalé!