ANTIOXIDÁNS PÓTLÁS, BETEGSÉG MEGELŐZÉS FEKETE ÁFONYA GYÜMÖLCSLÉVEL

Mannavita Fekete Áfonya Lé Antioxidáns pótláshoz, Megelőzéshez

A fekete áfonya leginkább a benne található polifenol vegyületeknek köszönheti az egészségmegőrző hatásait. Ezek a flavonok, az antociánok, a leukoantociánok és a proantociánok, amik az áfonya kékes-pirosas színét adják. 100 gramm friss fekete áfonyában körülbelül 400 mg antocián származék mutatható ki. Mindössze fél bögrényi fekete áfonyában annyi antioxidáns anyag van, mint 5 adag sárgarépában, almában, borsóban vagy brokkoliban.

A fekete áfonyában jelen van még a pterostilbene nevű antioxidáns vegyület is, mely a vastagbélrák megelőzésében játszhat fontos szerepet.

A fekete áfonya támogatja a szuperoxid-diszmutáz nevű antioxidáns szintjének növelését a szervezetben, mely az egyik legfontosabb szabadgyököket semlegesítő vegyület testünkben, ám szintje az öregedéssel együtt egyre alacsonyabb lesz szervezetünkben.

A fekete áfonyában lévő erőteles polifenol vegyületek alapvető fontosságúak egészségünk megőrzése érdekében, mivel folyamatos védelmet biztosítanak valamennyi sejtünknek az őket megállás nélkül támadó és károsító szabadgyökök ellen. Ha nincs megfelelő antioxidáns védelem, akkor a sejtek károsodhatnak, ami számtalan egészségügyi probléma és betegség kialakulásához vezethet, köztük a daganatos betegségeket is.

Az antioxidánsok nagyszerű gyulladáscsökkentő anyagok is, ezáltal képesek megelőzni a prostaglandin, a leukotrién és a hisztamin felszabadulását, melyek gyulladásokat váltanak ki a teljes szervezetben, ezzel számtalan betegséget előidézve.

A fekete áfonyában lévő antioxidánsok egyben kitűnő öregedéslassítók is, hiszen az öregedési folyamatokért is leginkább a szabadgyökök pusztító hatásai tehetők felelőssé, mivel oxidatív károsodást okoznak a sejtekben.

A fekete áfonyalé antioxidánsai azonban képesek semlegesíteni a szabadgyököket, ezzel megakadályozzák azok romboló hatásait, így lassítják az öregedési folyamatokat is az egészség védelme mellett.

Antioxidánsokkal kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több ezer ember állítja, hogy ez az egyik legjobb Áfonyalé!