A FEKETE ÁFONYA ITAL SZÍVVÉDŐ, VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐ HATÁSAI

Szív védelem és Magas vérnyomás csökkentése Mannavita fekete áfonya lével

A fekete áfonyalé több hatásával is támogatja a szív egészségét, mivel megerősíti a hajszálereket, ezáltal csökkenti azok áteresztőképességét és törékenységét, illetve megakadályozza a kalcium lerakódását a vérerekben, amivel megelőzheti az érelmeszesedést.

A fekete áfonya erőteljes és természetes vérhígító hatással rendelkezik, így képes megakadályozni a vérlemezkék összetapadását, ezáltal a vérrögök kialakulását is.

A fekete áfonyáról állatokon és embereken végzett kutatásokban is beigazolódott már, hogy jelentősen javítja a vérkeringést és a teljes érrendszer tónusát, valamint csökkenti az erek áteresztőképességét. Továbbá azt is kimutatták, hogy a fekete áfonya fokozza a hajszálerekben a véráramlást, ezáltal képes megszüntetni a vénás és mikropangást a lábakban.

szív- és érrendszer védelme és a fekete áfonya kapcsolatában fontos szerepet játszik a nitrogén-oxid szintáz (NOS). A NOS-sal kapcsolatban elvégzett kutatások leginkább a NOS egyik fajtájára, az indukálható NOS-ra vagy iNOS-ra koncentrált, melynek túlzott mértékű termelődését a gyulladásokkal hozták összefüggésbe.

A NOS másik fajtája, az endogén NOS vagyis eNOS, aminek fokozott aktivitása pedig általában a keringési rendszer kiegyensúlyozottabb működésével hozható kapcsolatba.

Egyes tanulmányok megállapították, hogy a fekete áfonya rendszeres fogyasztása elősegítheti az eNOS fokozott aktivitását, mely magyarázatul szolgálhat a fekete áfonya kivételes szív- és érrendszert támogató hatásaira.

Egy tanulmányban a fekete áfonya rendszeres fogyasztása minden korcsoport esetén képes volt normalizálni a vérnyomást. A magas vérnyomással küzdő pácienseknél a fekete áfonya nagymértékben csökkentette a szisztolés és a diasztolés vérnyomást is.

Normális vérnyomás esetén pedig a fekete áfonya fogyasztása hozzájárul az optimális vérnyomás fenntartásához.
Tanulmányok azt mutatják, hogy a fekete áfonya fogyasztása segíthet csökkenteni a szívbetegségek bizonyos kockázati tényezőit. Egy 2005-ös, 48 nővel végzett tanulmányban megállapították, hogy a fekete áfonya 8 héten át tartó fogyasztása alacsonyabb vérnyomást és kevésbé merev artériákat okozott.

Egy másik, a Journal of Nutritionban megjelent tanulmány azt mutatta, hogy a fekete áfonya kiegészítés nagyobb vérnyomás és oxidált LDL-koleszterinszint csökkenést eredményezett a kontrollcsoporthoz képest.

Szívvel, magas vérnyomással kapcsolatos kutatási hivatkozások:

Rendelését 1 perc alatt leadhatja • Nem kell regisztrálni • Az átlagos szállítási idő: 1 munkanap • 30 nap Pénzvisszafizetési Garancia mindenre
Több ezer ember állítja, hogy ez az egyik legjobb Áfonyalé!